Du är här

2020-03-11

Vi har startat nya gruppbostäder i Kvicksund utanför Västerås och i Karlstad

 

Kungsängen i Nora är stolta över att presentera två nya gruppbostäder för målgruppen personkrets 1 inom LSS. Gruppbostäderna har startat i Karlstad och Kvicksund och är blev färdiga för inflytt under hösten 2020.

Beskrivning av gruppbostäderna

Gruppbostaden  i Karlstad ligger i stadsdelen Färjestad med närhet till centrala Karlstad. Gruppbostaden i Kvicksund ger utmärkta möjligheter för friluftsliv med närhet till både sjöar och natur med endast ca 25 minuters restid till Västerås. Gruppbostäderna består av sex lägenheter som är utrustade med kök, vardagsrum, badrum och sovrum. I gemensamhetsutrymmet finns möjlighet till god social samvaro och till gemensamma måltider.

Målgruppen

Gruppbostäderna vänder sig till vuxna personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd som omfattas av personkrets 1 LSS. Vår personal arbetar pedagogiskt med lågaffektivt bemötande och utifrån ett strukturerat arbetssätt i form av schema, rutiner och vid behov bildstöd i kommunikationen. Vi har även god kompetens i att arbeta med personer med såväl psykisk som fysisk tilläggsproblematik.

Vårdgivare med HSL-team

Kungsängen i Nora är registrerad vårdgivare och har ett eget HSL-team i form av sjuksköterskor, arbetsterapeut och konsultläkare.

Daglig verksamhet och en meningsfull fritid

För personer som har beslut om daglig verksamhet finns goda möjligheter till detta i Kungsängens regi i Västerås och Karlstad. Gruppbostäderna har egna minibussar och närheten till Karlstad och Västerås innebär ett stort kultur- och aktivitetsutbud utifrån intresse.

FÖR MER INFORMATION

Vi hjälper dig gärna att besvara dina funderingar!  Välkommen att kontakta oss på telefon eller mejl. 

Kontaktpersoner:

Nicklas Falk, VD                                                                              Monika Lazarevic, Områdeschef

Telefonnummer: 010 - 202 98 01                                               Telefonnummer: 010 - 202 98 02

E-post: nicklas@kungsangensgruppboende.se                      E-post: monika.lazarevic@kungsangensgruppboende.se 

Fler nyheter

Team Olivias insamling till unga funktionsnedsatta i Ukraina
2022-06-02

Team Olivias insamling till unga funktionsnedsatta i Ukraina

Team Olivias insamling till organisationen Open Hearts, som arbetar för funktionsnedsatta barn och unga i krigets Ukraina, har gett resultat! Tack vare fantastiska initiativ har vi kunnat skicka ner utrustning som de behöver och fler beställningar är på gång.