Du är här

2019-03-19

Vi startar ny gruppbostad utanför Örebro under 2019.

EKEBY-ALMBY GRUPPBOSTAD 

Kungsängen i Nora är stolta över att presentera ett alldeles nytt gruppboende för målgruppen personkrets 1 inom LSS. Gruppbostaden ligger i Ekeby-Almby, Örebro och kommer bli färdigbyggd till sommaren 2019.

Beskrivning av boendet

Ekeby-Almby gruppbostad ligger i stadsdelen Ekeby-Almby, ca fyra kilometer öster om centrala Örebro. Boendet består av sex lägenheter som är utrustade med kök, vardagsrum, badrum och sovrum. I gemensamhetsutrymmet finns möjlighet till god social samvaro och till gemensamma måltider.

Målgruppen

Boendet vänder sig till vuxna personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd som omfattas av personkrets 1 LSS. Vår personal arbetar pedagogiskt med lågaffektivt bemötande och utifrån ett strukturerat arbetssätt i form av schema, rutiner och vid behov bildstöd i kommunikationen. Vi har även god kompetens i att arbeta med personer med såväl psykisk som fysisk tilläggsproblematik.

Vårdgivare med HSL-team

Kungsängen i Nora är registrerad vårdgivare och har ett eget HSL-team i form av sjuksköterskor, arbetsterapeut och konsultläkare.

Daglig verksamhet och en meningsfull fritid

För personer som har beslut om daglig verksamhet finns goda möjligheter till detta i Kungsängens regi i våra lokaler i Örebro. Gruppbostaden har egen minibuss och närheten till Örebro innebär ett stort kultur- och aktivitetsutbud utifrån intresse. Gruppboendets geografiska läge ger utmärkta möjligheter för friluftsliv med närhet till både sjöar och natur.  

FÖR MER INFORMATION

Vi hjälper dig gärna att besvara dina funderingar!  Välkommen att kontakta oss på telefon eller mejl. 

Kontaktpersoner:

Nicklas Falk, VD                                                                              Kim Westermark, Verksamhetschef

Telefonnummer: 0587 - 55 29 68                                                Telefonnummer: 0587 - 55 29 86

E-post: nicklas@kungsangensgruppboende.se                      E-post: kim@kungsangensgruppboende.se

Fler nyheter

Hablingbo gruppbostad ingår i CVO from 1 januari 2020
2019-10-08

Hablingbo gruppbostad ingår i CVO from 1 januari 2020

Från och med 1 januari 2020 kommer Kungsängen med varm hand att lämna över Hablingbo gruppbostad till vårt systerföretag CVO. Hablingbo som ligger på Gotland har tillhört Kungsängen sedan 2012 och är en gruppbostad med sex platser. Ny verksamhetschef från CVO blir Maria Kylander, för mer info om vårt systerbolag inom Team Olivia-koncernen, se https://www.cvo.se/sv

Nu finns daglig verksamhet  i Örebro
2019-03-25

Nu finns daglig verksamhet i Örebro

Nu kan vi erbjuda  daglig verksamhet i Örebro. 

Daglig verksamhet är beläget på Slöjdgatan 8, i ett lugnt område som heter Holmen i Örebro. Här finns närhet till andra företag, Ica Maxi vid Eurostop samt promenadvägar längs med ån som löper genom de norra delarna av Örebro.