Du är här

2020-03-11

Vi startar nya gruppbostäder i Karlstad och Kvicksund utanför Västerås under hösten 2020

 

Kungsängen i Nora är stolta över att presentera två nya gruppbostäder för målgruppen personkrets 1 inom LSS. Gruppbostäderna kommer starta i Karlstad och Kvicksund och blir färdiga för inflytt under hösten 2020.

Beskrivning av gruppbostäderna

Gruppbostaden  i Karlstad ligger i stadsdelen Färjestad med närhet till centrala Karlstad. Gruppbostaden i Kvicksund ger utmärkta möjligheter för friluftsliv med närhet till både sjöar och natur med endast ca 25 minuters restid till Västerås. Gruppbostäderna består av sex lägenheter som är utrustade med kök, vardagsrum, badrum och sovrum. I gemensamhetsutrymmet finns möjlighet till god social samvaro och till gemensamma måltider.

Målgruppen

Gruppbostäderna vänder sig till vuxna personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd som omfattas av personkrets 1 LSS. Vår personal arbetar pedagogiskt med lågaffektivt bemötande och utifrån ett strukturerat arbetssätt i form av schema, rutiner och vid behov bildstöd i kommunikationen. Vi har även god kompetens i att arbeta med personer med såväl psykisk som fysisk tilläggsproblematik.

Vårdgivare med HSL-team

Kungsängen i Nora är registrerad vårdgivare och har ett eget HSL-team i form av sjuksköterskor, arbetsterapeut och konsultläkare.

Daglig verksamhet och en meningsfull fritid

För personer som har beslut om daglig verksamhet finns goda möjligheter till detta i Kungsängens regi i Västerås och Karlstad. Gruppbostäderna har egna minibussar och närheten till Karlstad och Västerås innebär ett stort kultur- och aktivitetsutbud utifrån intresse.

FÖR MER INFORMATION

Vi hjälper dig gärna att besvara dina funderingar!  Välkommen att kontakta oss på telefon eller mejl. 

Kontaktpersoner:

Nicklas Falk, VD                                                                              Monika Lazarevic, Områdeschef

Telefonnummer: 010 - 202 98 01                                               Telefonnummer: 010 - 202 98 02

E-post: nicklas@kungsangensgruppboende.se                      E-post: monika.lazarevic@kungsangensgruppboende.se 

Fler nyheter

2020-03-18

Kungsängen i Noras åtgärder med anledning av Coronaviruset

Kungsängen i Nora är en del av Team Olivia som har en väl utbyggd organisation och beredskap för kriser som spridningen av Coronaviruset. Team Olivia tar situationen på största allvar. Vi följer noggrant de rekommendationer som de nordiska folkhälsomyndigheterna går ut med för att säkerställa att vi minimerar riskerna för våra kunder, klienter och medarbetare.

Hablingbo gruppbostad ingår i CVO from 1 januari 2020
2019-10-08

Hablingbo gruppbostad ingår i CVO from 1 januari 2020

Från och med 1 januari 2020 kommer Kungsängen med varm hand att lämna över Hablingbo gruppbostad till vårt systerföretag CVO. Hablingbo som ligger på Gotland har tillhört Kungsängen sedan 2012 och är en gruppbostad med sex platser. Ny verksamhetschef från CVO blir Maria Kylander, för mer info om vårt systerbolag inom Team Olivia-koncernen, se https://www.cvo.se/sv

Nu finns daglig verksamhet i Örebro
2019-03-25

Nu finns daglig verksamhet i Örebro

Nu kan vi erbjuda  daglig verksamhet i Örebro. 

Daglig verksamhet är beläget på Slöjdgatan 8, i ett lugnt område som heter Holmen i Örebro. Här finns närhet till andra företag, Ica Maxi vid Eurostop samt promenadvägar längs med ån som löper genom de norra delarna av Örebro.