Du är här

2020-03-11

Vi startar nya gruppbostäder i Karlstad och Kvicksund utanför Västerås under hösten 2020

 

Kungsängen i Nora är stolta över att presentera två nya gruppbostäder för målgruppen personkrets 1 inom LSS. Gruppbostäderna kommer starta i Karlstad och Kvicksund och blir färdiga för inflytt under hösten 2020.

Beskrivning av gruppbostäderna

Gruppbostaden  i Karlstad ligger i stadsdelen Färjestad med närhet till centrala Karlstad. Gruppbostaden i Kvicksund ger utmärkta möjligheter för friluftsliv med närhet till både sjöar och natur med endast ca 25 minuters restid till Västerås. Gruppbostäderna består av sex lägenheter som är utrustade med kök, vardagsrum, badrum och sovrum. I gemensamhetsutrymmet finns möjlighet till god social samvaro och till gemensamma måltider.

Målgruppen

Gruppbostäderna vänder sig till vuxna personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd som omfattas av personkrets 1 LSS. Vår personal arbetar pedagogiskt med lågaffektivt bemötande och utifrån ett strukturerat arbetssätt i form av schema, rutiner och vid behov bildstöd i kommunikationen. Vi har även god kompetens i att arbeta med personer med såväl psykisk som fysisk tilläggsproblematik.

Vårdgivare med HSL-team

Kungsängen i Nora är registrerad vårdgivare och har ett eget HSL-team i form av sjuksköterskor, arbetsterapeut och konsultläkare.

Daglig verksamhet och en meningsfull fritid

För personer som har beslut om daglig verksamhet finns goda möjligheter till detta i Kungsängens regi i Västerås och Karlstad. Gruppbostäderna har egna minibussar och närheten till Karlstad och Västerås innebär ett stort kultur- och aktivitetsutbud utifrån intresse.

FÖR MER INFORMATION

Vi hjälper dig gärna att besvara dina funderingar!  Välkommen att kontakta oss på telefon eller mejl. 

Kontaktpersoner:

Nicklas Falk, VD                                                                              Monika Lazarevic, Områdeschef

Telefonnummer: 010 - 202 98 01                                               Telefonnummer: 010 - 202 98 02

E-post: nicklas@kungsangensgruppboende.se                      E-post: monika.lazarevic@kungsangensgruppboende.se 

Fler nyheter

Kreativitetens positiva kraft
2020-07-27

Kreativitetens positiva kraft

Coronakrisen begränsar tillvaron för många, inte minst de personer som vi dagligen möter i vår verksamhet. Bristen på mänsklig kontakt riskerar i förlängningen att leda till mental ohälsa.

Det är välbelagt att kreativitet genom skapande har stor positiv påverkan på vårt välbefinnande och kan hjälpa människor genom svåra tider.

Vill du vara med i vårt projekt Kreativ Paus och bidra med ett valfritt kreativt verk? Gå in på www.kreativpaus.com och läs mer.