Välkommen till Kungsängen i Nora!

Vi erbjuder boendelösningar inom LSS med hög kvalitet. Hos oss finns boendemöjligheter inom gruppbostad och assistanslösningar. Vi har två egna dagliga verksamheter och tillgång till egen arbetsterapeut, sjuksköterska och konsultläkare.

Vi strävar efter att den enskilde som bor hos oss ska få ett så självständigt liv som möjligt och ett gott liv! 

 "Vi har haft ett mycket gott samarbete med Kungsängen och har återkommit när vi behövt en plats på LSS-boende. Kungsängen har ett individfokus och ser möjligheterna hos personer med stora behov." / Marita Andersson LSS-handläggare tel: 0226-645 000

Våra verksamheter

Bergsäng gruppbostad
Nora

Gruppbostaden är belägen ca 5 km utanför Nora i ett mindre villaområde nära skog och sjöar. Här finns bra bussförbindelser till såväl Nora som Örebro. Busshållplatsen ligger nära gruppbostaden. Nära till livsmedelsbutik i Gyttorp. 

Färjestad gruppbostad

Färjestad gruppbostad ligger i stadsdelen Färjestad, ca tre kilometer norr om centrala Karlstad.

Gruppbostaden öppnar i oktober 2020 och erbjuder sex lägenheter som är utrustade med kök, vardagsrum, badrum och sovrum.

Kvicksund gruppbostad

Kvicksund gruppbostad är beläget vid Mälaren, mellan Västerås och Eskilstuna. Med bil tar det ca 20 minuter till Eskilstuna och 25 min in till Västerås. Gruppbostaden öppnar under september 2020 och erbjuder sex lägenheter som är utrustade med kök, vardagsrum, badrum och sovrum. 

Porla gruppbostad
Laxå

Gruppbostaden är belägen i närheten av Porla Brunn, ca 6 km utanför Laxå, i ett skogsnära område. Det tar 40 minuter med bil till Örebro. 

Stensnäs gruppbostad
Nora

Gruppbostaden är belägen i utkanten av Nora. Det tar tio minuter att gå till centrum, med bra bussförbindelser till Örebro ( ca 3 mil). 

Daglig verksamhet

Målet med Daglig verksamhet är att varje individ ska få ett avlönat arbete som uppskattas och tillvaratas. Vår roll är att inspirera och stötta där det behövs. 

Bångbro gruppbostad - Ljusnarsberg

Gruppbostaden är belägen i Bångbro, ca 1 km utanför Kopparberg. Bra tågförbindelser mot Ludvika och Kristinehamn. Närmaste större ort är Ludvika, ca 4 mil. 

Gyttorp gruppbostad
Nora

Gruppbostaden är belägen 6 km från Nora i det lilla samhället Gyttorp, nära skogen. Goda bussförbindelser till Örebro. Det är ca 200 meter till busshållplatsen och till livsmedelsbutiken i Gyttorp. 

Norra Bro gruppbostad
Örebro

Norra Bro gruppbostad ligger i Norra Bro, ca 7 km sydost om Örebro. Gruppbostaden ligger i utkanten av bostadsområdet Norra Bro med närhet till skogar, sjöar och olika vandringsleder. Med tåg, buss eller bil tar man sig snabbt till Örebro.

Rörbäcksnäs gruppbostad "Näset"

Gruppbostaden är belägen i byn Rörbäcksnäs, ca 3 mil från Sälen, med närhet till natur och friluftsliv. En livsmedelsaffär finns på andra sidan vägen. 

Västanfors gruppbostad
Fagersta

Gruppbostaden är centralt belägen i samhället Västanfors, ca 5 km från Fagersta centrum. Bra tågförbindelser till Stockholm och nära till affärer. 

Förfrågan om boendeplats

Hör av dig till oss om du har en fråga om boendeplats. Som handläggare får du svar på förfrågan inom 24 timmar. 

Ekeby-Almby gruppbostad
Örebro

Ekeby-Almby gruppbostad ligger i stadsdelen Ekeby-Almby, ca fyra kilometer öster om centrala Örebro. Med bil tar det ca 15 minuter in till Örebro

Hammarby gruppbostad
Nora

Gruppbostaden är belägen i byn Hammarby, ca 10 km utanför Nora, med närhet till naturen. Närmaste tätorter är Nora och Lindesberg. 

Nyhyttan gruppbostad
Nora

Gruppbostaden är belägen i byn Hammarby, ca 10 km utanför Nora, med närhet till naturen. Närmaste tätorter är Nora och Lindesberg. 

Skolsta gruppbostad
Enköping

Skolsta gruppbostad ligger i bostadsområdet Skolsta, cirka 11 km utanför Enköping. Gruppbostaden ligger i närheten av skogar och öppna landskap. Med tåg, buss eller bil tar man sig snabbt till Enköping.

Assistanslösningar

Våra enskilda bostäder med möjlighet till assistanslösningar finns idag i Nora, Gyttorp, Laxå och Bångbro i Örebro län.